Nordisk antologi

oyneMange af forskerne i netværket har samarbejdet om en fælles antologi om unges situation i de nordiske lande, som af forskellige årsager er i risiko for forskellige former for udstødelse. Bogen er en forskningsantologi, som er relevant for forskere, for studenter på en lang række professions-, bachelor- og masteruddannelser og for praktikere, embetsmenn og policyutøvere på kommunalt og regionalt nivå.

Næsten fem millioner af Nordens indbyggere er unge mennesker i alderen 16-29 år. I Norden har mange unge gode og trygge liv, og vi har aldrig haft en så højt uddannet ungdomsgeneration som i dag. Samtidig står omkring 6-12 procent af hver årgang i fare for at havne i langvarigt udenforskab i forhold til centrale sociale institutioner som uddannelse og arbejde, at have vanskeligt ved at deltage og bidrage i hverdagslivets og lokalsamfundets fællesskaber og at opleve ringe trivsel og indsnævrede livsmuligheder. Vi er optaget af disse unge, af de vanskeligheder, de oplever, og ikke mindst de ressourcer og potentialer, de rummer.

nordisk-antologi-coverProcessen bag bogen er et unikt forsøg på at løfte unges stemmer frem fra forskellige nordiske kontekster – og et særligt forsøg på at lade disse vidensudsagn sætte retningen for synteser af kvalitativ forskning, båret af direkte og dialogisk interaktion mellem forskere med viden og erfaring på feltet.

Mer informasjon om boken på forlagets nettside:
www.frydenlund.dk/boeger/varebeskrivelse/3936

Les Frydenlund academics pressemeddelelse.

reidunLes intervju om boken med en av redaktørene, professor og visedekan ved Nord universitet, Reidun Follesø. Intervjuet kan leses her.


radio

Hør intervju med en av forfatterne, forsknings- og analysechef Agnete Neidel, om boken på Danmarks Radio P1 Eftermiddag 18. november.

 

cecilie-og-terjeLes omtale av antologien og intervju med to av bidragsyterne, seniorforsker Cecilie Høj Anvik og seniorforsker Terje Olsen, begge Nordlandsforskning.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s